Редактор: e-mail: илюстрация: Инициативния комитет за обособяване на нова община с център град

...
Редактор: e-mail: илюстрация: Инициативния комитет за обособяване на нова община с център град
Коментари Харесай

Инициативният комитет за отделянето на Обзор обвини Община Несебър в саботаж на референдума

Редактор: 

e-mail: 

илюстрация: Инициативния комитет за отделяне на нова община с център град Обзор 

Седмици преди провеждането на референдум за отделянето на град Обзор и шест села от Несебър в обособена община кметът на Община Несебър Николай Димитров е заличил 190 лица с сегашни адреси в града, с цел да не могат да гласоподават. Това оповестиха за медиите от инициативния комитет за допитването.

„ Цифрата може да наподобява дребна, само че при регистрирани към 2000 гласоподаватели в гр. Обзор, тези 190 заличени гласа сигурно ще окажат въздействие върху крайния резултат.

Много от тези хора са подали тъжби в съда. Вече има правосъдни избрания, които им дават право да бъдат още веднъж вписани като гласоподаватели. Общинската изборна комисия в Несебър обаче отхвърля да го направи “, оповестяват за медиите от основателите на референдума, който ще се организира на 28 февруари. Освен гр. Обзор обособяване от Община Несебър желаят и шест села – Баня, Емона, Приселци, Раковсково, Паницово и Козница. Датата беше планувана от Областния шеф на Бургас, откакто Общинският съвет в Несебър отхвърли да го направи.

От инициативния комитет за отделянето на Обзор прибавят следния коментар на обстановката:

„ Ирония е, че законът разпорежда организирането на референдума на разположение, разследвано за управление на проведена незаконна група за пазаруване на гласове. Като зачитаме презумпцията за невиновност на всяко неосъдено с влезнала мощ присъда лице, показваме сериозното си безпокойствие, че толкоз значим и исторически публичен интерес, като провеждането на референдум за отделяне на нова община, е предоставен за образуване точно на Николай Димитров в качеството му на кмет на община Несебър. “

Кметът на Несебър беше задържан през октомври 2019. Въпреки че се намираше в ареста, той съумя да завоюва нов кметски мандат.



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР